Kategorier
Diverse Hjem og bolig

Undgå at få kakerlakker

Har du kakerlakker der hjemme, skal du gøre alt hvad du kan for at slippe af med dem, fordi det er et skadedyr som kan være med til at sprede sygdomme. Da kakerlakker er udpræget natdyr, ser man dem yderst sjældent om dagen som de tilbringer på steder hvor der er mørkt og varmt. Der hvor man ofte ser kakerlakken skjule sig i almindelige huse er under ovnen eller komfuret, bag ved komfuret eller ovnen, bag ved tv apparatet og andre steder hvor der er ro, varme og mørke. Kakerlakken befinder sig bedst hvor der er varmt, men kan de finde steder hvor der samtidig er mørk, er det helt ideelt.


Har man først kakerlakker i huset, vil man opdage det ved, at man kan se deres afføring rundt om på gulvet og det afgiver en meget dårlig lugt. Èn af de ting der kendetegner man har kakerlakker, er lugten af mug som er en meget stram lugt. Hvis man vil undgå at få dem indendørs eller forhindre de i det hele taget kommer, skal man sørge for, at gøre forholdende så lidt attraktive som muligt, og især de foretrukne steder. På den måde, sikre man sig bedst muligt mod at de overhovedet kommer.

Steder som man ofte springer over under rengøringen er steder som er svære at komme til, men det er noget man alligevel børe gøre alligevel med mellemrum. Gør man ikke det plus rengøring er mangelfuld, vil der meget nemt komme nogen. Har man dem i sit hus, skal man huske de kan sprede sygdomme via deres ekskrementer, som er meget smitsomme og farlige for ældre, børn og folk med nedsat immunforsvar. Når det bliver mørks og kakerlakkerne igen bliver aktive, så er de forholdsvis nemme at finde hvis man benytter en lommelygte eller en anden form for centreret belysning.

I Danmark findes der flere forskellige arter af kakerlakker, som alle har det til fælles, at de ikke er glade for fugt. Enkelte kakerlaktyper kan dog godt opholde sig i lettere fugtige rum som f.eks. badeværelser, kældre og andre lignende steder.

Kakerlakker finder man også ofte hvor der er mad til rådighed for dem, og har man først haft kakerlakker i sin mad, bør man straks smide det ud for at undgå smittefare.

En forebyggelse mod kakerlakker kan ske på mange måder, og man skal blot sørge for, at gøre vækst og livsbetingelserne så dårlig for dem som muligt. Netop derfor er det vigtigt, at de steder hvor kakerlakkerne gemmer sig, effektivt bliver lukket af så kakerlakkerne ikke kan komme ind.